Scada systemen

SCADA

Visualisatie van een automatisch proces is een vrijwel onmisbaar instrument geworden. Met behulp van intelligente grafische interfaces en een SCADA oplossing bent u als gebruiker in staat complexe processen aan te sturen en deze te bewaken.

SCADA, afkorting van Supervisory Control And Data Acquisition, is het verzamelen, doorsturen, verwerken en visualiseren van meet- en regelsignalen van verschillende machines in grote industriële systemen. (Soms ook al eens onterecht distributed control systems (DCS) genoemd.)

Overleg klant

In overleg met de klant wordt een ontwerp gemaakt en na diens goedkeuring worden de definitieve schermen ontwikkeld.

Touch-screens

Daarnaast worden desgewenst op belangrijke plaatsen Touch-Screen bedieningspanelen of Text-displays geplaatst. Met dit totaalconcept wordt het overzicht en bedieningsgemak geoptimaliseerd. Wij hebben systemen waarbij het complete design van de touch-screens op de pc en telefoon bedient kunnen worden. Dit wil zeggen dat de gehele installatie van afstand bestuurbaar is. Dit heeft als voordeel dat je vanaf afstand instellingen kun aanpassen, Machine starten en stopen, resetten van alarmen en loggingen bekijken. Veel van onze klanten willen niks anders meer. bij storingen kan iemand vaak al gelijk aan de logging zien waar dit fout gaat en van afstand aanpassen.

Voor visualisatie gebruiken wij de volgende systemen:

  • Weintek
  • Easyview
  • Wincc
  • Simatic HMI
  • Proface

Wilt u meer weten neem dan gerust contact met ons op.